Hoe de spuitgietmachine te beschermen?

- 2021-07-06-

Spuitgietmachineis een van de apparatuur die veel wordt gebruikt in de kunststofverwerkende industrie. Het duurt meestal lang voordat het werkt. Daarom is het een waardige overweging om de normale en stabiele werking van de spuitgietmachine in continue productie te garanderen en het probleem dat we proberen op te lossen is een effectieve manier om de normale werking van despuitgietmachinetijdens regulier preventief onderhoud op het uitgangspunt van de juiste keuze van despuitgietmodel:vanuit het oogpunt van de gebruiker.
Het zogenaamde preventief onderhoud is een reeks preventieve werkzaamheden en inspecties om machinestoringen te voorkomen en de levensduur van verschillende onderdelen te verlengen, zoals het omzetten van een plotselinge storing in de geluidskwaliteit uitschakeling in een voorzienbare en geplande stilstand of revisie; het kan op tijd zijn Gebleken is dat tijdige vervanging van beschadigde onderdelen kettingschade etc. kan voorkomen, hetgeen het doel is van preventief onderhoud.


1. Preventief onderhoud

A. Hydraulisch onderdeel:
1. Koeler schoonmaken

De koeler moet eenmaal per jaar worden schoongemaakt, of afhankelijk van het feit of de werkcapaciteit is verminderd. Verstopping of vervuiling in de koeler zal de koelefficiëntie beïnvloeden. Het koelwater moet zacht (mineraalvrij) zijn.

2. Kwaliteit hydraulische olie
Een van de belangrijke eigenschappen van hydraulische olie is de chemische stabiliteit, dat wil zeggen oxidatiestabiliteit. Oxidatie is de belangrijkste factor die de effectieve levensduur van hydraulische olie bepaalt. De onoplosbare stoffen zoals houtteer, slib en koolstofresten die door oxidatie worden gegenereerd, zullen het hydraulische systeem vervuilen, de slijtage van hydraulische componenten verhogen, verschillende openingen verkleinen en kleine gaatjes blokkeren. Uiteindelijk zal het hydraulische systeem defect raken.
De oxidatiesnelheid van hydraulische olie is afhankelijk van vele factoren, zoals de eigen en werkomstandigheden, waarvan temperatuur een van de belangrijkste factoren is. Gebruik daarom geschikte hydraulische olie en controleer regelmatig de oxidatiegraad van hydraulische olie (te oordelen naar de donkerdere kleur van de olie zelf)), het is noodzakelijk om de actieve olieverversing na een bepaald aantal werkuren te beslissen.
3. Volume hydraulische olie
Onvoldoende olie zal ervoor zorgen dat de olietemperatuur gemakkelijk stijgt en de lucht zal gemakkelijk oplossen in de olie, wat de oliekwaliteit en de normale werking van het hydraulische systeem zal beïnvloeden. Onvoldoende olie wordt meestal veroorzaakt door olielekkage of verlies tijdens reparaties. Controleer daarom dagelijks of er lekkage is. Voor onderdelen versleten afdichtingen zo snel mogelijk vervangen, losse eindjes aandraaien etc. Controleer na onderhoud het oliepeil van de brievenbus en vul deze op tijd bij.
4. Reiniging oliefilter
Het oliefilter speelt een rol bij het reinigen van de hydraulische olie, daarom moet het oliefilter elke drie maanden worden schoongemaakt om de olieaanzuigleiding vrij te houden en tegelijkertijd te controleren of het oliefilterscherm beschadigd is
5. Hydraulische olietemperatuur:
De ideale werktemperatuur van het hydraulisch systeem ligt tussen 45°C en 50°C. De reden is dat het hydraulische systeem is ontworpen volgens een geselecteerde drukviscositeit, maar de viscositeit zal veranderen met de olietemperatuur, wat de werkende componenten in het systeem zal beïnvloeden. Zoals oliecilinders, hydraulische kleppen, enz., verminderen de regelnauwkeurigheid en responsgevoeligheid, vooral voor de injectiemachine.
Tegelijkertijd zal een te hoge temperatuur de veroudering van de afdichtingen versnellen en ervoor zorgen dat ze verharden en scheuren; een te lage temperatuur zal meer verwerkingsenergie verbruiken en de werksnelheid verlagen. Daarom is het erg belangrijk om goed op de werktemperatuur van hydraulische olie te letten. Er zijn veel redenen voor de hoge olietemperatuur, waarvan de meeste kunnen worden toegeschreven aan het falen van het oliecircuit of het falen van het koelsysteem.


B. Mechanisch onderdeel

1. Lagerinspectie
Wanneer het lager werkt, er abnormale geluiden zijn of de temperatuur stijgt, betekent dit dat de binnenkant van het lager versleten is. Je moet het op tijd controleren of vervangen, en je sprinten om vet te injecteren.
2. Centraal smeersysteem
Alle mechanische bewegende delen hebben een goede smering nodig, en het centrale smeersysteem is een van de must-haves voor de stroomspuitgietmachine. Het olievolume van het centrale Tunhua-systeem moet regelmatig worden gecontroleerd om te zien of het vol is. Alle smeerolie moet schoon en vrij van onzuiverheden zijn om ervoor te zorgen dat alle smeerplaatsen smeerolietoevoer hebben. Als de verstopping of lekkage wordt gevonden, moet deze worden vervangen of gerepareerd. De meeste mechanische slijtage treedt op door gebrek aan smering, dus er moet voldoende aandacht worden besteed aan smeerolie.
3. Parallellisme van de sjabloon
De parallelliteit van de sjabloon kan de toestand van het klemdeel weerspiegelen. De niet-parallelle sjabloon maakt het product ongekwalificeerd en verhoogt de slijtage van de apparatuur en de mal. De parallelliteit van de sjabloon kan aanvankelijk worden weerspiegeld door de beweging van de staartplaat tijdens het klemmen van de mal en de analyse van het uiterlijk van het product, maar de exacte situatie moet worden gedetecteerd door instrumenten zoals een meetklok. De aanpassing van de parallelliteit van de sjabloon moet worden uitgevoerd door een vertrouwd persoon volgens de stappen, anders zal een onjuiste aanpassing grotere schade aan de machine veroorzaken