Dagelijks preventief onderhoud van het hydraulische gedeelte van de spuitgietmachine

- 2021-07-12-

Als een soort plastic verwerkingsmateriaal,spuitgietmachineduurt meestal lang voordat het werkt. Daarom, hoe u effectief de continue en stabiele productie vanspuitgietmachine is a problem that is worthy of attention and efforts to solve. From the perspective of our professionals, On the premise of correct selection of spuitgietmachine model, regular preventive maintenance is an effective way to achieve this goal. Based on this, this chapter will now take the hydraulic system as an example to briefly talk about the preventive maintenance and maintenance of the hydraulic part of the spuitgietmachine.
Volume hydraulische olie
Onvoldoende olie zal ervoor zorgen dat de olietemperatuur gemakkelijk stijgt en de lucht zal gemakkelijk oplossen in de olie, wat de oliekwaliteit en de normale werking van het hydraulische systeem van kunststofverwerkingsapparatuur zal beïnvloeden. Onvoldoende olie wordt meestal veroorzaakt door olielekkage of verlies tijdens reparaties. Controleer daarom dagelijks. Als er lekkage is, vervang dan versleten afdichtingen en draai losse verbindingen zo snel mogelijk vast. Controleer na onderhoud het olievolume van de brandstoftank en vul deze tijdig bij.
Hydraulische olie temperatuur:
De ideale werktemperatuur van het hydraulische systeem moet tussen 45℃-50 zijn. De reden is dat het hydraulische systeem is ontworpen volgens de geselecteerde drukolieviscositeit, maar de viscositeit zal veranderen met de lage olietemperatuur, wat de werkende componenten in het systeem zal beïnvloeden. , Zoals oliecilinders, hydraulische kleppen, enz., verminderen de regelnauwkeurigheid en responsgevoeligheid, vooral voor precisie;injectiemachines. Tegelijkertijd, als de temperatuur te hoog is, zal het de veroudering van de afdichting versnellen en ervoor zorgen dat deze uithardt en barst; als de temperatuur te laag is, wordt de verwerkingsenergie verbruikt en wordt de werksnelheid verlaagd. Daarom is het noodzakelijk om goed op de werktemperatuur van de hydraulische olie te letten. Er zijn veel redenen voor de hoge olietemperatuur, maar de meeste zijn te wijten aan het falen van het oliecircuit of het falen van het koelsysteem.
Kwaliteit hydraulische olie
Een van de belangrijke eigenschappen van hydraulische olie is de chemische stabiliteit, dat wil zeggen oxidatiestabiliteit. Oxidatie is de belangrijkste factor die de effectieve levensduur van hydraulische olie bepaalt. De onoplosbare stoffen zoals houtteer, slib en koolstofresten die door oxidatie worden gegenereerd, zullen het hydraulische systeem verontreinigen, de slijtage van hydraulische componenten verhogen, verschillende openingen verkleinen, kleine gaatjes blokkeren en kunststofverwerking veroorzaken. Het hydraulisch systeem van de apparatuur werkt niet goed. De oxidatiesnelheid van hydraulische olie is afhankelijk van vele factoren, zoals de eigen en werkomstandigheden, waarvan temperatuur een van de belangrijkste factoren is. Daarom is het noodzakelijk om geschikte hydraulische olie te gebruiken en regelmatig de oxidatiegraad van hydraulische olie te controleren (te oordelen naar de donkerdere kleur van de olie zelf)), het is absoluut noodzakelijk om de olie na een bepaald aantal werkuren actief te verversen.
Oliefilter reiniging
Het oliefilter speelt een rol bij het reinigen van de hydraulische olie, dus het oliefilter van de kunststofverwerkingsapparatuur moet om de drie maanden worden gewassen om de olieaanzuigleiding vrij te houden en te controleren of het oliefilter beschadigd is.
Koeler schoonmaken
De koeler van kunststofverwerkingsapparatuur moet één keer per jaar worden schoongemaakt of worden gewassen, afhankelijk van het feit of de werkcapaciteit ervan wordt verminderd. Verstopping of vervuiling in de koeler zal de koelefficiëntie beïnvloeden. Het koelwater moet zacht (mineraalvrij) zijn.
Bovenstaande zijn de vijf aspecten waar aandacht aan moet worden besteed bij het dagelijks preventief onderhoud en onderhoud van: spuitgietmachines, die veelgebruikte kunststofverwerkingsapparatuur zijn. Om de productiviteit van de apparatuur effectief te verbeteren, de kwaliteit van kunststof eindproducten te waarborgen en onnodige productiekosten te verlagen, wordt gehoopt dat relevant personeel veel aandacht moet besteden aan het gebruik en onderhoud van verschillende kunststofverwerkingsapparatuur.