Beïnvloedende factoren van spuitgietmachine die zich niet vormt

- 2021-07-12-

De beïnvloedende factoren vanspuitgietmachineniet vormen zijn als volgt:

De injectiesnelheid is laag. De injectiesnelheid heeft een zeer prominente betekenis voor sommige producten met rommelige vormen, grote dikteveranderingen, lange processen en kunststoffen met een hoge viscositeit, zoals resistent ABS. Wanneer de hoge druk niet voldoende is om het eindproduct te vullen, moet injectie met hoge snelheid worden overwogen om de tekortkomingen van ontevredenheid op te lossen.

Onjuiste voerconditionering, gebrek aan materiaal of overtollig materiaal. De hoeveelheid voermachine is verboden of het voercontrolesysteem werkt niet normaal, de injectiecyclus is abnormaal vanwege de beperking van despuitgietmachineof de mal of de bedrijfsomstandigheden, de pre-plastic tegendruk is te klein, of de dichtheid van het materiaal in het vat is klein. De hoeveelheid pellets met veel open ruimte en kunststoffen met grote veranderingen in het specifieke volume van kristalliniteit, zoals polyethyleen, polypropyleen, nylon, enz., evenals kunststoffen met een hogere viscositeit, zoals ABS, moeten worden aangepast aan een hoger volume. Wanneer de temperatuur van het materiaal hoog is, moet het volume worden aangepast. Wanneer er te veel materiaal aan het einde van het vat is, zal de schroef meer injectiedruk verbruiken om de overtollige voorraad van het vat tijdens injectie samen te drukken en te duwen, wat de effectieve injectiedruk van het plastic dat de vormholte binnenkomt aanzienlijk vermindert en de eindproduct Moeilijk te overlopen.


De injectiedruk is te laag en de plunjer of schroef keert te vroeg terug tijdens de injectieperiode. Gesmolten plastic heeft een hogere viscositeit en een slechte mobiliteit bij lagere bedrijfstemperaturen, en injecties moeten bij hogere druk en snelheid worden gedaan. Bij het maken van kleurrijke ABS-onderdelen beperkt de hoge temperatuurbestendigheid van de kleurstof bijvoorbeeld de verwarmingstemperatuur van het vat. Het is noodzakelijk om een ​​hogere injectiedruk en een langere injectietijd te compenseren.


De materiaaltemperatuur is te laag. De temperatuur aan de voorkant van het vat van despuitgietmachineis laag en de viscositeit van de smelt die de holte binnenkomt, stijgt voortijdig tot het punt waarop het moeilijk is om te bewegen vanwege het koeleffect van de mal, wat het vullen van het distale uiteinde belemmert; de temperatuur aan de achterkant van het vat is laag en de viscositeit De grote plastic beweging is moeilijk, waardoor de schroef niet naar voren kan bewegen. Het resultaat is dat aan de door de manometer weergegeven druk wordt voldaan. In feite komt de smelt de holte binnen bij lage druk en lage snelheid, wat het injectiekanaal van de mal kan blokkeren; het mondstuk is te koud wanneer het net is ingeschakeld. Soms kan een vlampistool worden gebruikt voor externe verwarming om de temperatuur van het mondstuk te versnellen.