Wat te doen als er een probleem is met een zwarte vlek in de mal van de spuitgietmachine?

- 2021-07-13-

Over het algemeen komen we tijdens het fabricageproces van spuitgietmatrijzen vaak enkele veelvoorkomende problemen tegen, zoals vaak het vinden van zwarte vlekken, of het veroorzaken van verkleuring en verkooksing van injectieproducten, maar de belangrijkste reden voor deze problemen is dat de injectieproducten in het vat blijven. De tijd is te lang, wat leidt tot de ontbinding en verkooksing van degeïnjecteerd in de gietvormproduct, dat wordt gevormd wanneer het gesmolten materiaal in de holte wordt geïnjecteerd.

Wat zijn de mogelijke factoren voor zwarte vlekken en verkleuring in de spuitgietmatrijs van despuitgietmachine?

1. Voor de automaat:
(1) Omdat het verwarmingsregelsysteem op de machine niet werkt, is de binnenkant van het vat oververhit om ontbinding en zwart worden te veroorzaken.
(2) Vanwege de defecten van de schroef en het vat, is de smelt vastgelopen en opgehoopt, en wordt het plastic ontleed nadat het lange tijd op de machine is gefixeerd en verwarmd. Op dit moment moet het personeel controleren of de rubberen kopset is versleten of niet en of er metalen vreemde voorwerpen in zitten.
(3) Er zijn sommige kunststoffen die bijna de oorspronkelijke deeltjesvorm behouden, vooral in het vat als gevolg van verknoping en cokesvorming. Deze kunststoffen zijn moeilijk te smelten, zodat ze door de schroef worden verpletterd en in het onderdeel worden meegesleurd.

2, vormaspect:
(1) Over het algemeen is de mal op de mal gemakkelijk te verschroeien als de uitlaat niet glad is en de grootte van het poortsysteem van de mal te klein is, of de cokesvorming wordt veroorzaakt door te veel afschuiving.
(2) Als er geschikte smeerolie en lossingsmiddelen in de mal worden gebruikt, kunnen er ook zwarte vlekken ontstaan.
3. Kunststof aspect:
Te veel plastic vluchtige stoffen, te veel vocht, te veel onzuiverheden, te veel gerecyclede materialen en vervuild.

4. Verwerkingsaspecten:
(1) Te veel druk, te hoge snelheid, te veel tegendruk en te hoge snelheid zullen de materiaaltemperatuur ontbinden.
(2) Het vat moet regelmatig worden schoongemaakt om additieven te verwijderen die minder resistent zijn dan plastic.