Aanpassingsvaardigheden van spuitgietmachine.

- 2023-04-01-

temperatuurregelingï¼
1. Cilindertemperatuur: tijdens het spuitgietproces moet de temperatuur van drie plaatsen worden geregeld, namelijk de temperatuur van het vat, de temperatuur van het mondstuk en de temperatuur van de mal. De eerste twee temperaturen zijn vooral van invloed op het weekmaken en vloeien van kunststoffen, terwijl de laatste temperatuur vooral van invloed is op het vloeien en afkoelen van kunststoffen. Elke kunststof heeft een andere aanvoertemperatuur. Hetzelfde plastic heeft een verschillende stroomtemperatuur en ontledingstemperatuur vanwege verschillende bronnen of kwaliteiten. Dit komt door het verschil in gemiddeld molecuulgewicht en molecuulgewichtsverdeling. Kunststoffen in verschillende soorten injectie Het weekmakingsproces in de machine is ook anders, dus de selectie van vattemperatuur is ook anders.

2. Mondstuktemperatuur: de mondstuktemperatuur is meestal iets lager dan de maximale temperatuur van het vat, om het "speekselverschijnsel" te voorkomen dat kan optreden in het rechte mondstuk. De temperatuur van het mondstuk mag niet te laag zijn, anders zal het voortijdige stolling van het gesmolten materiaal veroorzaken en het mondstuk blokkeren, of de prestaties van het product worden beïnvloed door de injectie van voortijdig stollingsmateriaal in de holte

3. Matrijstemperatuur: de matrijstemperatuur heeft een grote invloed op de interne prestaties en de schijnbare kwaliteit van het product. De temperatuur van de mal hangt af van de aan- of afwezigheid van plastische kristalliniteit, de grootte en structuur van het product, prestatie-eisen en andere procesomstandigheden (smelttemperatuur, injectiesnelheid en -druk, vormcyclus, enz.).

Drukregeling: de druk in het spuitgietproces omvat weekmakingsdruk en injectiedruk en heeft een directe invloed op de weekmaking van kunststoffen en productkwaliteit.
1. Plastificerende druk: (tegendruk) Wanneer een schroefinjectiemachine wordt gebruikt, wordt de druk op het gesmolten materiaal aan de bovenkant van de schroef wanneer de schroef draait en terugtrekt, plastische druk genoemd, ook wel tegendruk genoemd. De grootte van deze druk kan worden aangepast via de ontlastklep in het hydraulische systeem. Bij injectie is de grootte van de plastificeerdruk constant met de snelheid van de schroef. Wanneer de weekmakingsdruk wordt verhoogd, zal de temperatuur van de smelt worden verhoogd, maar zal de weekmakingssnelheid worden verminderd. Bovendien kan het verhogen van de plastificeerdruk de temperatuur van de smelt vaak uniform maken, kan het kleurmateriaal gelijkmatig worden gemengd en kan het gas in de smelt worden afgevoerd. Over het algemeen moet de beslissing om de druk te plastificeren zo laag mogelijk zijn, met als uitgangspunt een goede productkwaliteit. De specifieke waarde varieert met het type kunststof dat wordt gebruikt, maar overschrijdt meestal zelden 20 kg/cm2.

2. Injectiedruk: In de huidige productie is de injectiedruk van bijna allesinjectie machinesis gebaseerd op de druk die de plunjer of de bovenkant van de schroef uitoefent op de kunststof (omgerekend van de druk van het oliecircuit). De rol van injectiedruk bij spuitgieten is om de stromingsweerstand van het plastic van de cilinder naar de holte te overwinnen, het gesmolten materiaal een vulsnelheid te geven en het gesmolten materiaal te verdichten.


vormcyclus ï¼De tijd die nodig is om een ​​spuitgietproces te voltooien, wordt de vormcyclus genoemd, ook wel bekend als de vormcyclus. Het omvat eigenlijk de volgende onderdelen: vormcyclus: de vormcyclus heeft een directe invloed op de arbeidsproductiviteit en het gebruik van apparatuur. Daarom moet in het productieproces de kwaliteit van het uitgangspunt worden gewaarborgd, voor zover mogelijk om de vormingscyclus in elke relevante tijd te verkorten. In de gehele vormcyclus zijn injectietijd en afkoeltijd de belangrijkste, die een beslissende invloed hebben op de kwaliteit van het product. De vultijd in de injectietijd is direct omgekeerd evenredig met de vulsnelheid en de vultijd in productie is over het algemeen ongeveer 3-5 seconden.

De drukhoudtijd in de injectietijd is de druktijd van het plastic in de holte, die een groot deel van de hele injectietijd in beslag neemt, over het algemeen ongeveer 20-120 seconden (voor extra dikke onderdelen kan dit oplopen tot 5 ~ 10 minuten). Voordat het gesmolten materiaal bij de poort wordt afgedicht, heeft de hoeveelheid drukhoudtijd invloed op de maatnauwkeurigheid van het product, als dit in de toekomst geen effect heeft. De houdtijd heeft ook een optimale waarde, waarvan bekend is dat deze afhangt van de aanvoertemperatuur, de matrijstemperatuur en de grootte van het hoofdkanaal en de poort

Als de grootte en procesomstandigheden van het hoofdkanaal en de poort normaal zijn, wordt meestal de drukwaarde waarbinnen de krimp van het product in het kleinste bereik fluctueert, als norm genomen. De koeltijd wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het product, de thermische en kristallisatie-eigenschappen van de kunststof en de matrijstemperatuur. Het einde van de koeltijd moet zijn om ervoor te zorgen dat het product geen veranderingen veroorzaakt bij het ontvormen, de koeltijd is over het algemeen ongeveer 30 ~ 120 seconden, de koeltijd is te lang is niet nodig, niet alleen de productie-efficiëntie verminderen, complexe onderdelen zullen ook ontvormproblemen veroorzaken, geforceerd ontvormen veroorzaakt zelfs ontvormspanning. Andere tijden in de vormcyclus hebben te maken met of het productieproces continu en geautomatiseerd is en de mate van continuïteit en automatisering.

De algemene spuitgietmachine kan worden aangepast volgens de volgende procedures:

Stel de cilindertemperatuur in op het midden van het bereik en pas de matrijstemperatuur aan volgens het temperatuurbereik van de materiaalleverancier. Om de benodigde hoeveelheid injectielijm te schatten, stelt u despuitgietmachinetot tweederde van de geschatte maximale hoeveelheid injectielijm. Pas de slag van de omgekeerde kabel (lijm) aan. Schat de secundaire spuitgiettijd in en pas deze aan, stel de secundaire injectiedruk in op nul.

Stel de primaire injectiedruk voorlopig in op de helft (50%) van de limiet van de spuitgietmachine; Stel de spuitgietsnelheid in op maximum. Schat de benodigde koeltijd in en pas deze aan. Stel de tegendruk in op 3,5 bar. Verwijder gedegradeerde hars uit de cartridge. Adopteer semi-automatische spuitgietmodus; Begin met de injectieprocedure en observeer de werking van de schroef.

Het is noodzakelijk om de injectiesnelheid en -druk goed af te stellen, als u de vultijd wilt verkorten, kunt u de injectiedruk verhogen. Zoals eerder vermeld, kan de einddruk worden aangepast tot 100% van de primaire injectiedruk dankzij een proces voorafgaand aan volledige vulling. De druk wordt uiteindelijk zo hoog ingesteld dat de maximaal haalbare snelheid niet onderhevig is aan de ingestelde druklimiet. Als er overflow is, kunt u de snelheid verminderen.